vijesti!!!

style mastersVeliki frizerski spektakl u organizaciji Revlon Professionala – Style Masters Show! više....

hairstyle newsZavršio je tradicionalni međunarodni frizerski festival HAIRSTYLE NEWS 2011! više...

Prepustite se u ruke naših iskusnih frizerki koje prate najnovije svjetske trendove.

 

FACEPosjeti nas na facebook-u

 

 

Završio je tradicionalni međunarodni frizerski festival HAIRSTYLE NEWS 2011

hairstyle news

Opatija, 14. ožujka – U hotelima Kvarner, Milenij te dvorani Gorovo u Opatiji održan je 8. međunarodni frizerski festival Hairstyle News 2011, najveći specijalizirani događaj namijenjen profesionalcima iz frizerske struke u Hrvatskoj i široj regiji. Festival je u subotu otvorila prijateljica festivala, poznata hrvatska voditeljica Iva Šulentić, a posjetitelje je govorom pozdravio i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić. Generalni generalni pokrovitelj ovogodišnjeg festivala je tvrtka Colori Tinta d.o.o. iz Zagreba koja zastupa renomirane frizerske brandove: Keune Haircosmetics, Denman i Kiela. Ove godine tvrtka Colori Tinta d.o.o. slavi respektabilnih 20 godina svog poslovanja u Hrvatskoj i u zemljama naše regije.

Ovaj iznimno uspješni festival okupio je preko 2.500 posjetitelja iz Hrvatske i šire regije, od toga 1.200 stručnih posjetitelja (frizera). Festival su obilježili poslovni, stručni te Look&Learn seminari kao i izbor za hrvatske frizere godine – Hairstyle News Awards 2011.

U sekciji poslovnih seminara ove su godine sudionici imali priliku, uz domaće predavače poslušati i predavanje gosta iz Velike Britanije Alana Austina-Smitha. On je osnivač i voditelj londonske poslovne akademije The Fantastic Hairdresser – Fantastični frizer. Alan Austin-Smith jedan je od najutjecajnijih savjetnika za razvoj poslovanja u frizerskim salonima u Velikoj Britaniji i autor je tri knjige – The Fantastic Hairdresser (Fantastični frizer), The Fantastic Boss (Fantastični šef) i The Fantastic Salon (Fantastični salon). Uz Alana Austina-Smitha sa svojim predavanjima predstavili su se i Neda Janovski, Nives Kocijan, Aleksandra Oparov i Amir Bečirević.

Na stručnim seminarima su utjecajne hrvatske i regionalne akademije predstavile svoje kolekcije na zadovoljstvo brojnih posjetitelja. U dijelu predstavljanja kolekcija, Mi Hair Academy/La Biostetique predstavili su svoju kolekciju Miror kojom prevladavaju smeđe, bakrene i blond nijanse dok je Schwarzkopf Professional s kolekcijom „The show must go on!“ dodatno pokazao da su boje opet in. Za kratku kosu preporučuju jake boje i oštre rezove, a za dugu prirodne boje i izgled, lokne i valove.

Tim IDEA Academy predstavio se s kolekcijom Simplicity,  inspiriranoj prirodom te slikarima i dizajnerima čiji su rad obilježili kontrasti između prirodnog i simetričnog. Šobota Academy iz Beograda ponudio je raspon frizura od klasičnih i asimetričnih do onih glamuroznih i elegantnih. Ovogodišnji modni trend su topli, prirodni i tonovi kose, kovrče i valovi, a cilj im je promovirati prirodnost, talent i posebnost.

Keune Akademija je, u suradnji s Jeroenom Struijlaartom iz Keune Studio Internationala, predstavila najnoviju kolekciju Antipodes. U godini koja dolazi prevladavaju mirnoća i osjećajnost te sofisticirani chic, jednostavnost čistih linija i prirodni izričaj. Nijanse koje predlažu su od Keune blond do zagasito bakrenih i čokoladnih nijansi. Čudesni svijet oblikovanja duge kose predstavila je Stevo Hair Academy iz Ljubljane. U živoj, spektakularnoj demonstraciji na modelima pokazali su svoju kreativnost.

Na Look&Learn seminarima svoje znanje pokazali su frizerski edukatori za: Davines, Kemon,  Keune Akademiju,  edukativni centar Merlinka, MIČ Styling Academy i ZGAT:academy. Njihove kolekcije dočarale su strast za frizerskom strukom te su stručnim sudionicima ponudili pregršt novih tehnika šišanja i bojenja kose i najnovije svjetske trendove. Tijekom Look&Learn seminara vidljivo je istaknuta umjetnička i kreativna komponenta ovog posla te potreba za stalnim eksperimentiranjem kao i nužnom edukacijom.

Ovogodišnji festival je odabrao i najbolje frizere u 2011. godini na frizersko-glazbeno-plesnom spektaklu Hairstyle News Awards 2011. Pobjednica u kategorijama Najbolji frizer i Tehničar za boje je Ivana Bajsić iz Čakovca, a model je Majdanić Ksenija. U kategoriji  Frizerski stilist u editorijalima – Editorijal godine prvo mjesto osvojila je Milena Maršić s editorijalom “Krzno i gola koža” koji je objavljen u magazinu ELLE. Svjetski poznata plesačica Ivona Brnelić, koreograf velike završnice te kostimograf Juraj Zigman, uistinu su inspirativno predstavili mlade finaliste tijekom večernjeg spektakla koji se održao tijekom prvog dana festivala.

Festival je i ove godine postigao veliki uspjeh okupivši na jednom mjestu stručnjake iz frizerskog svijeta te pružajući mogućnost edukacije frizerima. Također, imali smo prilike vidjeti, iz škara i kistova nekih od najvećih svjetskih profesionalaca, najatraktivnije trendove za iduću sezonu.

Veliki frizerski spektakl u organizaciji Revlon Professionala – Style Masters Show

Nastupa: X-PRESION Team, Madrid, Španjolska
KADA? ->>> Nedjelja, 24. listopad 2010. godine
GDJE? ->>> Tvornica kulture, Šubićeva 2, Zagreb

SVIJET FRIZERSTVA PREDAJE SE ČAROLIJI X-PRESION TIMA

Španjolski frizerski tim X-PRESION osvojio je GRAND TROPHY 2010 – najprestižniju nagradu u svijetu frizerstva koju svake godine dodjeljuje žiri sastavljen od 72 člana iz poznatih međunarodnih časopisa specijaliziranih za ljepotu iz 35 zemalja diljem svijeta. Dodjela AIPP nagrada je jedno od najvažnijih frizerskih događanja u svijetu. Ove godine, članovi žirija birali su između 209 kolekcija te dali svoje glasove za najbolje u svakoj kategoriji. Ovaj kreativni frizerski tim kandidirao se za nagradu Grand Trophy nekoliko godina za redom. Nagrađeni su u kategorijama: najbolji “Press Pack 2006-2007″,”Best Avangarde frizerski tim 2008-2009″ i “Najbolji video 2009-2010″.

U 2010. godini dosegli su sam vrh osvajanjem Grand Trophy nagrade zahvaljujući kolekciji NU:BI kreiranoj prema njihovom novom konceptu oblikovanja kose.


Get free Dreamweaver templates and extensions at JustDreamweaver.com